maanantai 18. heinäkuuta 2011

Vapaalla

Lauantaina pidin vapaapäivän. Sen kunniaks suunnattiin ihanaisen E:n kanssa Savonlinnan yöelämään. Emppuliini haki mut kuuden jälkeen ja hurautettiin neidin kotiin tällämään.

Photobucket

Päällä oli

Photobucket

Ja jalassa oli siis ne lilapinkit paljettitossut (E:n äiti sano niitä Ihmemaa Oz -kengiksi), mutta huomasin liian myöhään, että kameran linssissä oli jotai paskaa, ja siks suurin osa kuvista on alareunasta ihan suttasia :D Toi vyö ei vältsis oo maailman parhain tohon asuun, mut mekko oli vyötäröltä sen verran löysä, että oli pakko virittää siihen jotain, tän hetkisen vaatekaapin miehityksellä.

Ilta oli kyllä ihan älyhauska! Vaikka säät ei niin suosineetkaan, käytiin muutamalla terassilla ja mentiin sen jälkeen yhteen (kolmesta) Slinnan klubista. Olin ekaa kertaa noin vuoteen Suomessa baarissa, ja kyllä sen eron esim Saksaan tai Hollantiin verrattuna huomaa. Ei siis välttämättä huonolla tavalla, mutta huomaa kuiteski :) paitsi musiikki oli tos paikas mis me oltiin, aika kamalaa. Hirveesti kaikkii Suomi -renkutuksii ja -hip hoppii. Yöks. Enkä tietystikään tienny biiseistä puoliakaan, joten se ei pal auttanu muiden hoilatessa tanssilattialla äänihuulet hellinä. Ja nyt muuten taas muistin, et Suomi on oikeesti tosi kallis maa! Mut joo, meillä on kaikki loistavat koulusysteemit ja kaikilla on terveydenhuoltoa ja plaa plaa plaa, joten ei nyt aleta siitä.

Lauantaina nukuttiin pitkään, ja otettiin päivällä jälleen suunnaksi Savonlinna. Auringonpaisteen kunniaksi mentiin sellaselle tunnin kestävälle risteilylle Slinnan ympäristössä.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Jouduttiin kyl loppumatkasta siirtymään kannelta sisätiloihin istumaan, koska tuuli oli niin kylmä. Ja ton matkan aikana tuli aina selostus paikoista, niiden historiasta jne enkuks, saksaks ja venäjäks. Voi luoja mul oli hauskaa ko mä kuuntelin sitä enkun selitystä. Suomalaista tankeroenglantia kyllä parhaimmillaan! :D Tankeroselotuksen jälkeen käytiin syömässä kinkkiä (nam!) ja haettiin rannasta jätskii. (Dominopehmistä NAM) Tarkotuksena oli myös mennä Olavin linnaan, mutta fiksuina tyttöinä tajuttiin liian myöhään, että sinnehän pitää mennä aamupäivällä käynnissäolevien oopperajuhlien takia. Se jäi nyt siis näkemättä.

Sitten lähettiin ajeleen kohti Punkaharjua, ajettiin Pharjun "keskustan" kautta, ja käytiin harjureitillä. Se on kyllä sellasta aluetta, jonka haluisin oikeesti jokaisen Suomessa vierailevan ulkomaalaisen näkevän. Se on vaan niin makee!

Photobucket

Photobucket

Semmosta siis :) oli ihan älyttömän kivaa, ja ihana huomata, että tsirbulaiset ihanaiset on yhtä ihania myös täällä pohjoisemmassakin :) Suuri kiitos E:lle seurasta ja oppaanaolosta :)

Sunnuntaina palasin taas sorvin ääreen, ja nyt mennään samaa rataa kuun loppuun, kunnes aattelin pitää vielä pari vapaata, sillä mein porukat tulee sillon tänne. En jaksais odottaa et nään Pippistä ja Summeriä, koska ollaan nähty porukalla viimeks pääsiäisenä! Hiiiiii kohta nähään! :)

Mä oon nyt viime päivinä ottanu tavaks käydä illalla lyhyellä kävelyllä tässä lähimaisemissa. Siis ihan 20-40 minuutin kävelyillä, en millään urheilulenkeillä. Laitan soittimen korville ja käpöttelen vähän ympäriinsä kauniissa maisemissa. Tänään lähdin ihan uuteen suuntaan, ja löysin niin kauniin paikan! Se on sillain silta parin järven välissä, ja kun aurinko alko jo laskea, näky oli mieletön. Siinä on pieni satamantapanen, jossa oli pari venettä kiinni. Vesi oli tummaa, mut ihan kirkasta. Ja tuuli oli kova ja viileä, muttei silti kylmä. Ahhh, se tuoksu on niin ihana, kun järveltä tuulee ja lumpeet keikkuu veden pinnalla. Jos joskus tulee kunnon myrsky, mä haluun olla tuolla kameran kanssa. Nyt on tosin luvattu taas helteitä, ja loppuviikosta pitäs täällä elohopean nousta kolmeenviiteen. Käy kyllä sekin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

May kiittää kommentoinnistasi :)