keskiviikko 30. tammikuuta 2013

I prefer the word homemaker, because housewife always implies that there may be a wife someplace else. ~Bella Abzug

Eräänä kauniina arki-iltana päätin alkaa kehittämään itseäni harrastamalla hieman käsitöitä. Olin edellisenä viikonloppuna ollut kotikotona ja napannut mukaani puikot, virkkuukoukun ja lankaa, agendana harjoitella basicvirkkaus- ja kutomisjutut. Olin viimeksi sotkenut lankoja yläasteella, jolloin muut väkersivät jo villasukkia. Samaan aikaan opetteli May luokannurkassa opettajan kanssa perussilmukoita. Olin ollut koko ala-asteen puutöissä, joten yläasteella piti opetella kaikki alusta lähtien. En ole ikinä ollut (enkä ole vieläkään) hyvä tekemään käsilläni yhtikäs mitään, joten jokainen osaa varmaan kuvitella millaista vääntöä se on ollut.

Nyt siis päätin terästäytyä ja keksiä uuden harrastuksen käsitöiden ihmeellisessä maailmassa. Etsin netistä virkkausohjeet ja aloin reenata. Perus ketjusilmukka onnistui ihan hyvin, joten päätin kokeilla seuraavaksi sellaista ympyrähommaa, mistä olisi tarkoitus tulla patalappu. Tässä lopputulos:

 photo IMG_2132_zps00e8ee74.jpg

Tein asiantuntevan analyysin kätteni jäljestä ja tulin tulokseen, että lankani on liian ohutta. Vaihdoin lankaa ja tulos oli tämä:

  photo IMG_2134_zps7e842c79.jpg 

 Kaiken hauskan lisäksi olin tehnyt niin piukat solmut, että virkkuupuikkoa oli mahdoton enää saada irti lankakasasta. Hylkäsin suunnitelmat patalapusta (oikeasti tarkoitus oli opetella tekemään sellaisia isoja koreja, joka on mun mielestä tosi kivoja sisustus- ja säilytysjuttuja) ja vaihdoin pitkiin puikkoihin. Mulla oli hämäriä muistikuvia jostain oikein-nurja -litanioista ja googletinkin hyvät ohjeet. Sain parinkymmenen minsan äheltämisen jälkeen aikaan tasan umpisolmun. 

 Urani siis käsitöitä tekevänä ihannevaimokkeena ei oikein alkanut niinkuin piti, ja hylkäsin puikot hetkeksi piiloon. Vai mitä mieltä olette (enemmänkin siittiösolua muistuttavasta) patalapustani? 

 photo IMG_2138_zps708f8b3d.jpg

6 kommenttia:

 1. Tossa on kuitenkin selvät mahdollisuudet vielä palloksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojuu! Ongelma oli vaan se et en saanu ton tiukkuuden takii jatkettuu yhtää enempää. Lisäks en tienny et mitkä noista langanpätkistä oli niitä silmukoita, joista siinä ohjeessa puhuttiin :D

   Poista
 2. pave1/2/13

  hahaha :D putkeen on menny!

  VastaaPoista
 3. Kyl mä nään jo patalapun muodostuvan, kato voit sitoa noita solmuja yhteen ni hyvä tulee!

  VastaaPoista

May kiittää kommentoinnistasi :)