keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Voihan vappu

Hellurei ja hellät tunteet! Mitä kuuluu? Mä tulin just hieronnasta, ja olo on kevyesti vähän tööt. Sen verran jumissa on meinaan tämä kroppa, että jo ekojen parin minuutin jälkeen alko tuntumaan, että kuona-aineet lähtee liikkeelle ja kovaa. Loppuillan hengaankin sitten vesipullon kanssa. Ja ens viikolla uus samanlainen rentoutussetti. Me likeyy!

Viime viikonlopun olin kotikotona. Lauantaina oltiin kattomassa viimeinen ja ratkaiseva miesten lentopallon SM-finaali Salohallissa. Kannatti mennä kaks tuntia ennen pelin alkua, koska saatiin hyvät paikat. Peli näytti alkuun aika suvereenilta, mutta kyllähän siitä kunnon jännäri lopulta saatiin aikaseksi. Kultamitalit lähti loppujen lopuksi Vammalaan, jeejee! Olisin suonut kullan myös Loimaan jengille, mutta kyllä VaLePakin kultansa on ansainnut. Sastamalan torilla oli ollut vaivaset 2500 ihmistä bilettään voitonjuhlia, joten eiköhän se kerro, mitä pallo sille kylälle merkitsee.
Photobucket
Sunnuntaina singahdin takaisin Manseen ja maanantaina olikin odotettu vappuaatto. Kävin kaupassa, ja sain jotenkin todella lahjakkaasti taiottua siideritölkkiin kotimatkan aikana reiän. Niinpä rappukäytävä, hissi ja naapurin ovi ovat vieläkin mukavan tahmeita pienen siiderisuihkun jäljiltä. Lennätin myös eyelinerin ympäri seiniä ja lattioita, ja hajotin lemppari aurinkolasini. Hoppista.
Photobucket
Tiesitteks, et tossa lätsässä on tollanen leuan alle menevä kuminauha lipan kohtaan, et sen lakin saa pysymään kovassakin menossa päässä? Mä en! Opettavainen vappu.
Kuuden aikaan sitten hiippailin J:n luo, jossa meijän tytsyt oli taikonu kolme vadillista tippaleipiä. Samalla muistin, että olin unohtanu omat evääni kotiin. Noh, olipahan hyvä syy käydä Mäkkärissä hakemassa yhet BigMacit. (yöateriat yöhintoineen klo 21.45, mäkki todellakin ottaa kaiken ilon irti suomalaisten ryyppäämisestä) Siitä sitten siirryttiin Koskipuistoon ja metsästettiin muut meijän luokkalaiset. Mua oltiin kyllä varotettu siitä Koskarin meiningistä etukäteen, mutta olihan se aika shokki. Ensinnäkin porukkaa oli ihan tuhottomasti. Hyvä että eteenpäin pääsi kävelemään. Tekstiviestit tai puhelut ei liikkuneet yhtään mihinkään. Paitti mun puhelimessa. Go DNA! Ja juhlakansan keski-ikä tais lähennellä jotain 13 ikävuotta ??! Oli siellä toki paljon haalaripukuista lakkikansaakin, mutta jotenkin huomio kiinnitty niihin 12 vee teineihin, jotka horju siiderihuuruissaan, ja kilju täyttä kurkkua aina jonkun tutun nähdessään. Ymmärrän kyllä, että jos poliisi alkaisi jokaista alaikäistä nappaan kiinni ja sakottamaan, niin a) sakkolaput loppuisi koko valtiosta, b) sossun puhelin tukkeutuis ku pitäs kokoajan soitella sinne ja vanhemmille, ja c) selviämisasemat ja putkat täyttyisi jo ennen kuutta. Mutta silti, näin koko illan aikana tasan kaksi poliisiautoa. Oli siinä kuulemma vähän ennen meijän saapumista käyny mondeo pyörähtämässä, lastannu takapenkin täyteen velttoja pikkutyttöjä ja lähteny pillit vinkuen ajamaan TAYSiin. Että näin.

Photobucket
Jossain vaiheessa iltaa oli jo niin kylmä, että oli pakko lähteä pois. Mulla oli neljä paitaa, villakangastakki, kaulaliina ja tumput, ja silti tärisin kuin horkassa koko illan. Mentiin käymään S:llä ja jatkettiin siitä Tivoliin. Siellä oli noin korttelin mittanen jono, joten mie ainakin ilmotin, että joo morjens, tasan en jonota. Meijän luokkalaiset jäi sisukkaasti jonottamaan baariin pääsyä, mutta me lähettiin L:n kanssa Fat Ladyyn. Siellä oli ihan yhtä pitkä jono, mutta me päästiin sinne ilmaseks jonon ohi. (May the Nokka pystyssä kulkija was thrilled) Ja tiedettiin, että sinne pääsi haalareissa. Ei ois ollu kauheen kiva jonottaa sisäänpääsyä muutamaa tuntia ja sitten kuulla ovella, että haalareissa ei olisi mitään asiaa sisätiloihin.

Vappupäivänä heräsin jo ennen puoltapäivää (!) auringonpaisteeseen, ja lähin liiton järjetämälle piknikille. Myöhemmin iltapäivällä treffasin T:n ja käytiin kiertään vapputori, haettiin ruokaa ja mentiin nauttimaan auringosta kosken rantaan. 

Kaiken kaikkiaan oli kyllä oikein mukava työläistenjuhla. Ilmat oli kylmät, mutta muuten aika ihanteelliset ja ihmisiä oli todella paljon liikkeellä. Hämeenkatu oli osaksi jopa suljettu. Parasta ehkä koko bileissä oli kaikki ne vanhemmat ihmiset, jotka olivat vetässeet kellastuneet ylppäri- ja teekkarilakkinsa päähän, ja lähteneet porukalla kävelemään rantaan ja torille. Näin keskustassa yhden pariskunnan, jossa rouva käveli rollaattoria työntäen noin 0,5km tuntivauhtia ja herra käpösteli vierellä. Parin yhteenlaskettu ikä lähenteli varmaan +300 vuotta. Molemmilla keikkui kauniisti harmaantuneilla kutreilla aivan keltainen yo-lakki. Olisi oikeesti tehnyt mieli pysäyttää heidät ja kysyä heidän taustoistaan. Veikkaan, että heillä olisi ollut aikamoisia tarinoita ja historiaa kerrottavanaan, sekä omasta kouluhistoriastaan, että myös Tampereen vappuhulinoista. Aika mahtavaa :) Meitä tuli siellä piknikillä moikkaamaan muutamia pariskuntia ja porukoita, jotka kertoivat olleensa itse esimerkiksi Tamko-aktiiveja. Terasseilla näkyi myös useita jengejä, joiden veikkaan olevan vanhoja lukio- tai muita opiskeluporukoita.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Kukaan ei ostunu mulle vappupalloa :( kaikilla lapsilla oli vaikka mitä hienoja foliopalloja, mutta mä en saanut yhtäkään. Kaikkein hienoimpia oli ehdottomasti Kiukkutipu -pallot! Olisin niiiiiin paljon halunnu sellasen vihreen possun!
Photobucket
Photobucket
Terveellinen ruokavalio.
Photobucket
Piipahdettiin T:n kanssa terassillakin. Oli niin kylmä, että vaihdoin yo-lakin lämpimämpään pipaan. Haalareista en luopunu kirveelläkään.
Tänään alkoi taas ihana arki ja mä olinkin tunnin etuajassa aamulla koululla. Minkäs teet kun haluu vaan viettää kaiken mahdollisen ajan koululla. Kuka hei nyt aamusin nukkua haluis hä? Huomenna olis ruotsin tentti, perjantaina talousmatikkaa. Ja tasan viikko virallista koulunkäyntiä jäljellä. Jeejee :)
Photobucket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

May kiittää kommentoinnistasi :)