sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Wine is cheaper than a therapist?

Taas humpsahti yks viikonloppu ohi. Perjantaina pidin lupaukseni ja menin aikasin nukkumaan. Lauantaina nukuin ihan överipitkään, ja heräsin siltikin ihan pöllähtäneenä, tärisevänä, väsyneenä ja kauheen hedarin saattelemana. Käväsin kuitenkin suihkussa ja söin vähän puuroa, ennenkuin suuntasin rakkaan kolleegani luo pänttäämään yhdessä markkinointia. Aikamme luettuamme haimme ruokaa lähikinkistä, vedimme mahat piukeiks ja suuntasimme neidin ystävän luo illanviettoon. Siellä meitä sitten oli erittäin sekalainen viiden tytön sakki. Porukalla laitettiin tukkaa ja kynsiä, meikattiin ja aloteltiin ennen baariin lähtöä. (kuin stereotypista tyttöjenilta -touhua? :D )

Photobucket
Mun pinkit graffitikynnet oli iiiiiihanat!
Photobucket
Asusta ei oo muuta kuvaa, mutta lilalla linjalla mentiin. Päällä oli myös ekaa kertaa uudet Levikset ja oon täysin rakastunut! Nyt ymmärrän kun farkuista puhutaan toisena ihona.
Baariksi valikoitui yksi Treen suurimmista yökerhoista. Jono sisään kyseiseen puljuun oli aikamoinen, mutta päästiin loppulopuksi aika nopeasti sisään. Mua ehkä hippasen se sisäänpääsy jännitti, koska paikan ikäraja sattuu olemaan 24 vuotta. Ja itsehän en tosiaan ole edes lähellä tätä ikää. Mutta sisään mentiin heittämällä, ja paikka olikin ihan tupaten täynnä. Juhlakansa oli pääasiassa 25-35 -vuotiaita aikuisia. Lisäksi siellä oli kauheesti vanhoja ihmisiä! Tai siis sellasii +45 ikäsii pariskuntii yms. Pikkasenko oli teinityttö olo ... ? Mutta ilta oli tosi mukava; oli kiva tanssia ja alkoholilupaukseni piti (ei liikaa viinaksia, ja se vähäkin mielellään skumppaa). Vähän kyllä muut ihmetteli kun muiden alotellessa viini- ja sidukkapullot kainalossa, May tyhjensi viinilasiin Red Bullia ja Pepsimaxia. Mutta almost-vesiselvänäkin on tosi jees juhlia :)

Kotiin tultuani mulla vaan iski ihan jäätävä morkkis. Lähinnä koskien rahaa. Ootteks koskaan miettiny kuin paljon juhliminen oikein maksaa? Alotteluun saa menemään ihan keposeen kympin pari. Holittomalla linjallakin. Sitten baarin sisäänpääsy on 8 €. Whoot?? Hei haloo, kaheksan euroo! Eikä tohon kuulu siis yhtikäs mitään muutaku sisäänpääsy. Narikka on 3 € ja se on pakollinen, koska kylminä vuodenaikoina on takkipakko. Ja jos oot sisällä takki päällä, sulle ei saa tarjoilla. (Koettu on.) Drinkit maksavat seitsemästä eurosta ylöspäin, hanajuomatkin lähtee viidestä eurosta. Ite ostin yhen juoman ite ja kun näin jälkikäteen miettii, ni senkin ihan naurettavalla summalla. Sekotetaan lasiin 4 cl kossua (jota saa erittäin halvalla jopa yksityishenkilö, saatikka sitten ravintolaketjuun kuuluva klubi) ja vissyvettä, ja tadaa, niinvain siihen saa lykätä seittämän euron hintalapun ja porukka maksaa mukisematta. Suomen hinnat vastaisi esim. Düsseldorfissa Saksan parhaimpiin ja hienoimpiin kuuluvia klubeja Nachrezidenssiä ja 3001:stä. Nyt täytyy kylläkin myöntää, että join baarissa sitä skumppaakin, mutta en maksanut siitä mitään.

Photobucket
Sitten kun lähetään baarista, on tietty tajuton nälkä. Mäkkärillä on Suomessa (tietysti) erilliset yöhinnat, jotka on siis paljon normaalia korkeemmat. Ja yöaikaan saa tilata vain tarkoin rajattuja tuotteita. Keskustan kebabbilat ymskin nostavat viikonloppuöisin hintojaan. Ite käyn yleensä yöaikaan just mäkissä, mutta lauantaina mentiin hakemaan kebua. Kebab ranuilla + maito = 9 €. (Mun mielestä yökebun ainoa oikea juoma on maito, hih) Monilla tähän pottiin lisätään vielä taksi kotiin (en ees alota Suomen taksien hinnoista) tai yöbussi. Yölisä tulee bussilippujen hintaan täällä Treellä klo 00:00 ja on 2,5 €. Normaalilippu on saman verran, eli yksi bussimatka on siis 5 €. Suht suolainen. Onneksi asun ite niin keskustassa, että kotiin pääsee hyvin kävellen tai fillarilla.

Photobucket
Onnistuin tuhoamaan siinä aamun pikkutunneilla myös pussin karkkia.
Ja joo tiedetään, pitäähän niiden soittojuomaloidenkin jollain elää. Vuokrat on korkeet, henkilökunnalle pitää maksaa kauheet yölisät yms yms yms, ja nytkin tuolla baarissa, missä me oltiin, oli livebändi esiintymässä. Mutta silti. Jotenkin noi hinnat alkaa välillä v*tuttaa. Ja joo, kuka käskee lähteä rällästämään tonne yöhön. Voishan sitä olla kotonakin, juoda hanavettä ja tuijottaa netti-teeveetä. Mutta you got the point.

Ennen noi hinnat pulitti ihan mukisematta. Mutta silloin ei tiennytkään muusta. Nytkun on hakenut vähän vertailupintaa tuolta keski-Euroopasta, alkaa ymmärtää monia monituisia juttuja. Mä en oikeesti oo ees Amsterdamin keskustan mestoissa maksanu sellasia hintoja juhlimisesta, kun Suomessa kustantaa normi-baari-ilta. Mutta hei, maassa maan tavalla ja sillai. Ja onneks näin opiskelijana voi käydä juhlimassa edullisina arki-iltoina opiskelijapaikoissa opiskelijahinnoin.

Tänään on ollut mukava sunnuntai. Nukuin taas pitkään, heräsin aurinkoon ja lähin lenkille hetken netissäroikkumisen jälkeen. Yön lumisade (!!!) oli historiaa ja manselaiset oli runsaslukuisesti ulkoilemassa. Mun piti tosin lyhentää lenkin mittaa lähes puoleen, koska mun lenkkarit aiheutti mulle jo ekan kymmenen minsan jälkeen aivan jäätävät rakot kantapäihin. Kotiin päästyäni pesin pyykkiä, selailin vähän nettikauppoja ja blogeja ja siivoilin. Huolsin ja järjestin kaikki talvitakit kesäsäilytykseen ja otin ohuemmat paltoot esiin. Söin viime aamuyön kebabin jämät fetan ja makaroonin kanssa ja pyöräytin makaronilaatikon. Ja kylvin samalla aika lahjakkaasti makaronia ja jauhelihaa ympäri keittiötä.

Photobucket
Energiaa riitti vielä loppujen tenttijuttujen läpikäyntiin ja tälläsen kilometripostauksen väsäämiseen. :)

Tunnin kuluttua alkaa uusi viikko ja viimosia kouluviikkoja viedään. Toivottavasti ne menee mahdollisimman putkeen. Kivaa maanantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

May kiittää kommentoinnistasi :)