maanantai 19. maaliskuuta 2012

No onkos tullut talvi nyt kevään keskelle

Siellä sataa lunta. Lunta. Isoja märkiä hiutaleita. Oikein taivaan täydeltä. Sillai et kaikki on ihan valkosta. Ja märkää. Ja kylmää. Ja talvista. Siellä helkutti soikoon on satanut koko pirun päivän lunta!!!! (ja nyt tähän väliin jokaikinen suomen ja saksan kielinen kirosana) Miksi??? Eilen oli jo niiiin nättiä ja lumi suli silmissä. Jos tää on nyt sitä ilmastonmuutosta, niin jokikinen iikka ruudun toisella puolella marssii nyt ensin naapuriinsa ja vetäsee huushollin jokaisen eletroniikkavälineen johdon pois seinästä. Sitten taapertaa, HUOM taapertaa, ei autoile omaan koloonsa ja jatkaa datailua kynttilän valossa. Ja sit ku koneesta loppuu akku, ni kaivaa ullakolta isotädin pikkuserkun rippipapin vanhan kuntopyörän ja alkaa polkee energiaa generaattoreihin (onks ne sellasii??), kunnes kunnes akku on taas täynnä. Ja toistaa tarvittaessa. Näin pidetään huolta yhteisestä telluksestamme ja May pääsee eroon maailman inhottavimmista talvitakeista sun muista vermeistä, jotka jollain pienimmälläkin tavalla voidaan liittää a) talveen b) lumeen c) kylmyyteen.

Mitäs muuta tähän maailman hurmaavimpaan maanantaihin kuuluu? No mää shoppasin. Piti käydä hoitelemassa vähän busineksiä keskustassa, joten samalla linttasin kolme kuoriaista viidellä iskulla. Menin eka Anttilaan, mutten löytäny etsimääni. Sen sijaan hyödynsin jotku ale-päiväsysteemit ja ostin pari halpaa pulloo shampoota. En viitti pestä hopeashampoolla tai jollain superhoitavalla shampoolla tukkaa joka kerta, joten välipesut oon tehny Sunsilkillä. Sen uskallan myös ottaa uimahalleihin mukaan, toi purnukka kun ei paljon kukkaroa rokota. Lisäksi metsästin päivävoidetta. Tykkään ihan älyttömästi tosta Herbiinan MarjaSpasta, koska se on ihanan pehmeetä ja tuoksuu tosi hyvälle. Siinä on myös hinta-laatu -suhde kohillaan. Mutta se metsästäminen vaatikin pikkuisen työn, sillä nyt kylppärissäni oleva puteli oli kolmannen kaupan viimeinen yksilö. Jaiks, pitää ostaa sitä seuraavalla kerralla varastoon. Mulla on ihme hamsteriefekti kaiken kosmetiikan suhteen. Mulla pitää olla jokaista ainetta vähintään yks varapullo kaapissa. Ja mieluiten vielä varapullon varapullo. Ja jos joudun ottamaan viimeisen pullon käyttöön, pitää heti ostaa pari uutta varastoon. Tämä hamstraaminen koskee varsinkin dödöä, kuivashampoota, hiuslakkaa, huulirasvaa ja suihkusaippuaa. Ehkä se selittääkin miks mulla on tälläkin hetkellä 6 pulloa suihkusaippuaa kaapissa.

Photobucket

Lisäksi shoppasin eräälle pikku Hippulaiselle synttärilahjan, ja se ei varmaan ikinä arvaa mitä siellä on ;)

Photobucket

Koska kesän missio on Mahdollisimman toimiva vaatekaappi, H&M:stä lähti mukaan tosi jees yksinkertainen valkoinen lörttöpaita. Tykkään laskeutuvista lörttöpaidoista ihan hirrrrrveesti! Ja sitten jatkoin operaatiota Vaalea bleiseri. Sovittelin alakerrassa erinäisiä yksilöitä. Njääää, ei ne oikein ollu kivoja. Paitti se yks jota kävin jo kerran kattelees. No sit yläkerrassa oli hirveesti erilaisia jakkuja ja takkeja. Raahasin pinon sovituskoppiin. Yks kaveri pomppas yli muiden, lyhyt vaalean beige bleiseri käärityillä 3/4 hihoilla. Hei täähän on kiva! Mutta onko kivempi kuin se pidemmän mallinen alhaalla? Kirmasin takas alas ja nappasin toisen bleiserin mukaani. En osannu päättää, en sitten yhtään. Ja koska olin yksin liikenteessä, en saanut keneltäkään mielipidettä asiaan. Joten siis kassalle. "Moi, mä en osaa päättää kahen bleiserin väliltä, voinko saada jonkun mielipiteen?" Ja pöllämystynyt myyjä perässä takasin koppiin. Mallailin ja peilailin aikani molemmissa takeissa, ja myyjä kommentoi jotai tyyliin "molemmat on tosi hyvii, näyttää tosi hyvältä" mutta joutui suurimman osan ajasta juoksemaan milloin puhelimeen, milloin kassalle. Se on näiden isojen halpisketjujen huono puoli, ei asiakaspalvelua. Viereisissä kopeissakaan ei maanantain varhaisiltapäivänä ollut oikein ketään, joka olisi voinut laukoa mielipiteitään. Joten päädyin sitten ihan oman perstuntuman avulla lyhyempään malliin. Se on sitä pitkää bleiseriä kivemman ja kesäisemmän värinen ja materiaali tuntuu paremmalta. Lisäks aattelin että se lyhyempi on mekkojenkin kanssa kivemman näkönen, mutta mätsää silti myös farkkuihin ja hameisiin.

Photobucket

Nyt on mulla vaalea jakku kesäksi jeei :) ! Sovittelin KappAhlissakin pinkkiä ja punasta yksilöä, mutta ne ei oikein napannu. Mutta nyt tiukan paikan tullen vetäsen vaan ton, farkut, baltsut ja joka päivä eri värisen topin päälle. Ja varmasti toimii. Chinojakin olisin halunnu kattella, mutta niistä oli vaan kokoja 40-44. Jeps, mun anti-pyllyhän on just kokoa 44, sattupas hyvin.

Mutta onneksi kotona odotti postiluukussa ihana piristys.

Photobucket

Ehkä tuleva viikko kuluu sillai, et yöt tulee ihan kaatamalla vettä ja sit päivät on sellasta +4-7 astetta lämpöö ja auringonpaistetta, ni sit kaikki toi lumi sulaa viikossa pois eiks jep?

2 kommenttia:

  1. Hiihih hihittelin melkein yhtä paljon kun Tuksun teksteille :D Mä saan varmaan aika rauhassa vielä datailla ihan sähkövirrassa täällä kaukomailla...

    VastaaPoista
  2. Vertaaminen kyseisen naikkosen hengentuotoksiin on ollut lyhyen blogihistoriani imartelevin kommentti. Kiitokset siitä.

    VastaaPoista

May kiittää kommentoinnistasi :)