keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Viikko Marilynin kanssa

Kukaan ei varmaan arvaa mitä leffaa olin tänään kattomassa? Puhuin pari firman tyttöä ympäri ja suunnattiin alkuillasta kohti leffateatteria. Mä en oikein tienny mitä odottaa. Toisaalta kyseessä on niin legendaarinen ja upea persoona, että tietysti odotin kiinnostavaa, ja megatähdestä likaisia yksityiskohtia paljastavaa pätkää. Lisäksi elokuvaa on kehuttu paljon. Toisaalta minulla oli omat epäilykseni pääosan esittäjästä, Michelle Williamisissa. Tykkäsin näyttelijättären suorituksesta Shutter Islandissa, mutta nyt jotenkin epäilytti pääosan esittäjän valinta.


Loppujen lopuksi elokuva oli kuitenkin enemmänkin pettymys kuin riemuvoitto. Näkökulma kulkee koko leffan ajan nuoren ohjaajanalun mukana, joten oikeastaan neiti Monroen ajatuksia ja mietteitä ei koskaan kerrota. Lisäksi pätkä, nimensä mukaisesti, kertoo vain yhdestä viikosta, ei koko elämäntarinaa, niinkuin olisin halunnut. Mutta kaikkein ärsyttävintä oli ehdottomasti se, että elokuvassa keskityttiin pelkkiin Monroen negatiivisiin puoliin. Kuinka hän oli aina myöhässä, kuinka hän ei tiennyt mistään mitään, ei muistanut vuorosanojaan, oli epävarma itsestään, eikä uskonut kenenkään kehuja todeksi. Tietysti ymmärrän, että elokuvan avulla haluttiin tuoda esiin myös legendan pimeämpi ja vähemmän tunnetumpi puoli, mutta ei sillä nyt tarvitse koko leffaa mässäillä! Joo joo, Monroe joi ja nappaili lääkkeitä, oli epävarma ja vähän yksinkertainen, mutta eihän häntä siitä tunnettu! Vaan juuri siitä upeudestaan, seksikkyydestään ja karismastaan. Williamsin näyttelijäsuoritus oli ookoo, ei huono, joskei loisteliaskaan.


Photobucket
S-etukortilla sai lipun hinnasta 15 prossaa pois. Jee!

En nyt ehkä suosittelisi pätkää katsomaan, tai ainakaan siitä maksamaan. Tietysti siinä on aina riskinsä, kun lähtee jostain suuresta tähdestä elokuvaa tekemään. Tässä oli yhden ohjaajan näkökulma kurvittareen. Elokuvassa sivuroolia kiitettävästi suorittanut iiiiiihana Dominic Cooper tosin pelasti omalta osaltaan tämän tytön leffavierailun ;P Ja nyt on käyty leffassa Treelläkin! Pakko antaa erityismaininta paikan vessoille. WC oli tosi tilava ja koppeja oli silmän kantamattomiin! (unlike Turussa...) Mutta se ei ollu vielä parasta, vaan se, että vessakäytävä oli eräänlainen Walk of Fame! Jokaisessa ovessa oli tähti ja tähden keskellä jonkun näyttelijän nimi. Ja sitten kyseisen näyttelijän kuva koko seinän kokoisena kopin sisällä. Mä kävin pissalla Arnold Schwarzeneggerin kopissa 8) Lisäksi kadun toisella puolella on sisäpihalla iso karkkikauppa, joka nimensä puolesta muistuttaa erehdyttävästi omaani ;)
Photobucket

Päivän asujen kuvausyritykset jatkuu intensiivisinä. Tässä tän päivän tulos:

Photobucket
Hieno idea laittaa tennarit jalkaan kun lunta tuli niin sakeena ettei eteensä nähny.

Photobucket

Photobucket

Kohta mä kyllä kyllästyn ja marssin ostamaan kameranjalan... Mutta loppuun vielä erään riiviön panostus päivän asu kuvauksiin, bitte schön:

Photobucket

Keskiviikkoja!

1 kommentti:

May kiittää kommentoinnistasi :)