maanantai 2. toukokuuta 2011

Voi nakki

Arvatkaapas mitä. Mä on taas kipeenä. Oikeesti, mitä hittoa tää tällänen jatkuva sairastelu oikein on?? I sanoo et sairastan kaikki kevät- ja kesäflunssat oikein kunnolla, et kesäflunssa on pahin, se kaataa koko Saksan aina sängyn pohjalle. Just. Kiva. Mulla oli jo viikonloppuna vähän huono olo, alkuviikosta kävin kerran puklailemas Ddorfis yhen puun juurelle, mut ei se olo siitä yhtään pahentunu. Sitku alko kurkku tuntuu vähän karheelta, ajattelin että eiiii, ei enää mitään megalomaanista nuhaflunssaa. Mulle se ei oo mitenkä kummallista palella, vaiks muut hippastelee hellevaatteissa. Mä vaan kiskasen villatakin ja takin päälle, laitan pitkät housut ja huivin kaulaan. Okei näyttää ehkä vähän urpolta, mutta mä nyt satun palelemaan tosi herkästi. Ja kyllä, me suomalaisetkin voimme palella. Se on hauska ku jos valitan kylmää, monien reaktio on "mut sähän oot Suomesta".

Sunnuntaiaamuna kun heräsin, meinas itku päästä. Hemmetti, kuka on keksiny tälläset tyhmät flunssat?? Söin aamulla banaanin, vähän myöhemmin pitsan palan, ja vielä illalla pakotin alas pari hapankorppua, porkkanan ja kurkkua. Tän aamun alotin kolmella sadalla litralla vettä, ompulla ja isolla mukillisella teetä. Ja muutenki syön mielestäni tarpeeksi hyvin, popsin vihanneksia ja salaattia harvase päivä, ja hedelmiäki vähintään yhen päivässä. Minkä lisäksi otan vielä joka toinen päivä aurinkokapselin, ja muutenki hengailen paljon ulkosalla imemässä D-vitamiinia. Okei syön myös semipaljon herkkuja, mutta eihän kourallinen nallekarkkeja päivässä aiheuta flunssaa. Urheilu on jokapäiväistä hyötyliikuntaa; marssimista koululle ja takasin, asioiden hoitamista fillarilla, lasten kanssa jalkapallon peluuta, pyöräilyä ja rullaluistelua. Mikä on mennyt vikaan? Ei mut nyt ku rupeen miettimään, ni mul on nykysin melkein aina suupielet niin halki ja rikki, et ne vuotaa ihan verta. Eli joku vitamiininpuutos taitaa olla kyseessä. Äh, en kyllä millään jaksais alkaa pitään jotai ruokapäivyrii ja kiikuttaa sitä johki ravintoterapeutil. Oisko vinkkejä mitä tehdä?

kuva täältä


Tänään ku tulin aamulla yläkertaan, I:n ekat sanat oli: "huomenta, Osama Bin Laden on tapettu" Voi nakkien nakkien nakki. Ei sillä että mulla olisi herraa kohtaan jotain ihailuntunteita, tai mitään muutakaan - päinvastoin. Mutta juttuhan on nyt se, että al-Quida (miten ikinä se kirjotetaanka) sano, että jos Bin Laden kuolee, kahen viikon sisällä räjähtää. Tänä viikonloppuna otettiin kolme järjestön miestä kiinni pommintekopuuhissa. Düsseldorfissä ja Bochumissa. Jeps, eli 20 min junamatkan säteellä meiltä. Onhan täällä ollut ennenkin pommiuhkia yms, mutta nämä kaverit olivat ehtineet niinkin pitkälle, että räjäytysvälineet löydettiin. Herrojen oli tarkoitus posauttaa ruuhkabussi, tai -bussipysäkki tuusan nuuskaks. Mutta miksi juuri täällä? Okei, Saksa on ihan keskellä kaikkea. Eurooppaa, sen päätäntävaltaa, teollisuutta yms. Eikä asiaa yhtään helpota, että Euroviisut on jo kovassa tohinassa. Kahen viikon päästä on suuri finaali Düsseldorfissa, jossa Saksankin Lena tietysti isäntämaan edustaja esiintyy. Tapahtuma kerää hirveät määrät ihmisiä, ei pelkästään jo kauan loppuunmyydylle Esprit-arenalle, mutta myös lähikaupunkeihin, ja varsinkin kauniin Ddorfin kaduille. Täällä on kesäisin muutenki vahva ulkonahengauskulttuuri, joten voi olla satavarma, että (varsinkin altstadin) rannat, pubit ja kadut on tupaten täynnä.



Miksi, oi miksi joku toinen ihminen voi haluta tehdä toiselle kaltaiselleen jotain niin kamalaa? Jos kiukuttaa, ja se pommi on jossain päästävä räjäyttämään, ni menköön vaikka jonnekin erämaahan posauttamaan oikein kunnolla. Eikös siinäki nyt saa ihan tarpeeksi kiksejä kun hiekka pöllyää ja sillai? Viattomien ihmisten ei pitäisi elää pelossa, ja pelätä toisiaan. Mä en aio linnoittautua kotiin, vaan koska joku ääriasioihin uskova heppu kiljuu ympäriinsä tappavansa kaikki. Jos pelkää kaikkea mahdollista, ei voi enää elää. Mutta sen verran vakavaks tää juttu on nyt mennyt, että lähiaikoina ajattelin vähän vältellä ruuhkabusseja, -junia ja -metroja. I sano, että nyt ei kannata mennä mihinkään isoihin konsertteihin tai vastaaviin. Sen verran itsesuojeluvaistoa mulla on, että otan tästä neuvosta vaarin.

Mutta nyt ei mitään paniikkia, jos jotai tapahtuu, niin on sitten tapahtuakseen. Luotan kuitenki viranomaisiin, saivathan he kiinni jo kolme pommimiestä. En tietenkään toivo myöskään iskua mihinkään muuallekaan, se ei ole koskaan oikeutettua. Mennään päivä kerrallaan ja katsotaan mihin tää tästä kehittyy :) Turvallista ja ihanaa viikonalkua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

May kiittää kommentoinnistasi :)