maanantai 3. tammikuuta 2011

Mennyt kymppi

En ole vieläkään keksinyt miten saan (ilmaista) lisätilaa kuvien julkaisuun, joten nyt tulee muutama postaus pelkkää tylsää polotusta. Lapset on tän viikon lomahoidossa ja ensi viikolla alkaa taas koulu.

Monien suosikkibloggaajieni innoittama päätin tehdä menneestä vuodesta kertauksen. Nii ja siis ilman kuvia. Perkele. Elikkäs, alkuvuosi oli mukava, koska pari ekaa kuukautta siivittivät abisähläily, odotetut penkkarit ja tietysti abiristeily. Kaikki nuo tapahtumat olivat ihan hauskoja, mutta mulle tärkeintä oli ehdottomasti vaan se poispääsy. Viimeinen vuosi lukiossa oli sattuneista syistä yhtä helvettiä, ja se hetki kun sut kannetaan sinne rekan lavalle, ja tiedät että nyt se on käyty, on sanoinkuvaamaton. Juhlinnan jälkeen alkoi lukuloma, josta selvisin tilanteeseni nähden mielestäni aika hyvin, ja alkukesästä kouraani lätsäistiin M:n yopaperi ja kutreilleni valkoinen lätsä.

Sitten alkoi kuukauden lomailu, jonka jälkeen menin pariksi kuukaudeksi töihin tuttuakin tutumpaan firmaan. Työt oli pääasiassa ulkotöitä, mutta hyvän seuran ansiosta kuorikkeen lapioiminen oli välillä ihan hauskaakin. Keväällä aloitin myös toisessa duunissa, ja loppukevät olikin aika menoa. Aamulla 8 tuntia ulkohommia ja siitä suoraan toiseen työhön. Onneksi koko kesän jatkunut työni paikallisella taiteilijattarella ja hänen perheellään oli todella mukavaa, ja he sanoivatkin että täällä on ihan nyt sun toinen koti.

Kesä meni mukavasti rentoa ja hauskaa duunia tehden, bilettäessä, Ruisrockissa ja muissa häröissä kesätapahtumissa (okra :DD), uusien kavereiden kanssa ja tulevaa lähtöä intoillessa. Loppukesän olinkin kuin tulisilla hiilillä; muuttopäivä Saksaan läheni koko ajan. Olin miettinyt lukion jälkeen ulkomaille lähtöä jo hetken ajan, mutta olin epävarmuuteni vuoksi päättänyt, ettei minusta siihen vain ole. Keväällä sitten vain jostain tuli se päätös, että perhana, jossain vaiheessa tässä on pärjättävä yksinään ja opittava elämää, ja samassa tein profiilin au pair -worldiin, josta löysin paljon mahtavia perheitä. Yksi kuitenkin valikoitui muiden joukosta ykköseksi, ja sen ansiosta minulla on nyt perhe täällä Ruhrin alueella, ja olen jo nyt monta ystävää ja kokemusta rikkaampi.

Viihdyin täällä (maassa, kaupungissa, talossa ja perheestä) alusta alkaen erittäin hyvin, ja varsinkin henkinen vointi on parantunut huomattavasti, kun sai jättää vanhat maisemat ja pahat muistot taakse. Tulevaa aikaa odotan innolla! :)

Nyt istun höyryinhalaattori suussa ja yritän keskittyä hengittämiseen. Pari viikkoa sitten nappaamani pieni flunssa on äitynyt todella pahaksi yskäksi ja vilustumiseksi, joten nyt kaikki aika ja energia menee paranteluun ja viiden miljoonan flunssalääkkeen ja -vitamiinin popsimiseen. Jos tämä ei tästä pahemmaksi kehity, sleviän varmasti kuume-, särky- ja unilääkkeiden voimin ensi viikkoon. Ja tänne on ennustettu +10 astetta lämmintä ja lumien pitäis sulaa pois! Jeejeejee, sillon ei enää voi sairastaa C:

5 kommenttia:

  1. versuch mal www.photobucket.com statt picasa. Ich weiß nicht wie genau Blogger mit Picasa funktioniert. Vielleicht durch photobucket gibts bischen mehr Arbeit, da man zu der Nachricht einen Image code beifügen muss. Diesen Code bekommt man wenn das Bild hochgeladet wird. Z.b.:
    [IMG]http://i1133.photobucket.com/albums/m584/Dimi_Kobzar/IMG_6056.jpg[/IMG]

    Da bekommt man 500mb Speicherplatz.

    Schade dass du dich so schlimm erkältet hast. Ich wünsche dir gute Besserung!!!!

    VastaaPoista
  2. Aber die Bilder gehen automatisch zu Picasa :OO ich hasse computers !!!!
    Aber danke schön Dimitri :)) deine sms war so lustig :DD

    VastaaPoista
  3. Anonyymi5/1/11

    Flikr? http://www.flickr.com/ Itse käytän photobuckettia, mutta monet bloggarit näyttävät käyttävän flikriä.

    Ei se kuvien liittäminen "käsin" ole sen vaikeampaa kuin kaksi napin painallusta bloggerissa! :) Jopa tämmönen teknologiavammainen oppi käyttämään perus kuvakoodeja pienen totuttelun jälkeen. :)

    VastaaPoista
  4. ne... also ich meine du schreibst erst den Text, dann hochladest die Bilder zu Photobucket oder Flickr wie Anonyymi vorschlagt und dann fügst du den Code für Bilder bei...

    wenn du wieder gesund bist und wenn du Lust hast können wir bei dir oder bei mir mal treffen und dann kann ich dir zeigen wie es läuft.. oder vielleicht sogar deine Picasa klarmachen

    Die andere Variante ist einen neuen Blog zu starten :D z.B. auf Wordpress.com - ich schreibe da :)

    Also - Keine Panik!

    VastaaPoista
  5. Hei sinä Anonyymi kiitos paljon :) saako tätä jotenkin että ne kuvat menee suoraan tonne?

    VastaaPoista

May kiittää kommentoinnistasi :)