tiistai 7. syyskuuta 2010

Viikonloppu ihanassa Luxembourgissa

Dodih! Pienten teknisten ongelmien jälkeen sain kuin sainkin postausta aikaseks! Kaikkia kuvia ei silti vieläkä löytyny :/ ja tää siis ei tod oo eka kerta ku näin käy, oon vähän käsi näiden juttujen kans.

Mutta mutta, perjantaina lähin siis puolelta päivin junalla kohti pikkuruista Luxembourgia. Juna oli suora intercity Oberhausenista Luxiin. Kun laiturille lipu sellanen paikkareitaki kämäsempi maitojuna, piti tsekata pari kertaa et onhan tää nyt oikee juna. Oli se. No kun pääsin niille epämukaville penkeille istumaan, siellä oli jo ihan bileet käynnis. Pullot kiersi ja nauru raikas. Kysyin vieres istuvalta herralta, että onko tää meininki aina tällänen junissa. Ei kuulemma onneks oo, nyt oli vaa perjantai ja jossain länsirajal jotkut juhlat tai jotain, mihin ne kaikki keski-ikäset tai sen jo ylittäneet pulloilijat suuntas. Oli aika meteli. No mut onneks viimeset 45 minsaa mun vaunus ei enää ollu ku neljä matkustajaa mun lisäks, joten loppumatka meni rauhallisesti. Matkaan täältä Luxiin menee siis kolmesta neljään puoleen tuntia, vuorosta riippuen ja hintaa on noin 60 € per suunta

 Tuolla päin kyllä kannattaa liikkua junalla vaikkei just tota reittii meniskä. Maisemat on meinaat ihan päätähuimaavat! Kuvia ei oikein liikuvan junan ikkunan läpi saanu, mutta kuvitelkaa sellanen sturm der liebe -tyylinen idylli; rinne täynnä valkosia taloja, takana nousee vuori, jonka rinteet on täynnä viiniköynnöksiä ja etualalla virtaa pieni joki. Kannatti pysytellä hereillä.

Perjantai-iltana siis suunnattiin Jah -baariin Hot babysitters deluxe -iltaan. Aika mahtipontinen nimi, koska ei siellä nyt mitää nii erikoista ollu. Aupparit sai rannekkeet, meille oli kaikki juomat 5 €. Ja oli tietty kiva tavata muita au paireja, sain paljon uusia kavereita C:


Lauantaina nukuttiin pitkään (me siis käveltiin kotiin, en tiä miks. matka oli pari kilsaa, eikä kävely korkkareil enää onnistunu. Oltii kyl aika huvittava näky :D) ja iltapäiväl suunnattiin kaupungille. Treffattiin lauma kolleegoita ja mentiin tollasel turistibussikierroksel. Se oli kyl kiva, ilma oli hyvä, selostuksen sai enkuks ja tuli kaikki tärkeimmät paikat nähtyy vajaassa tunnissa.

Tää ihana tytteli tiutiun.blogspot.com on siis aupparina Luxissa ja majotti mut perheensä luo (joka on ihan huippu btw) ja tutustutti paikallisiin au paireihin. Ja suuntaa vielä ennen joulua tänne!

Siellä me turistit painettiin. Tosin yks meistä on ollu Luxissa aupparina jo huhtikuusta, joten ihan ummikkoina ei tarvinu painaa.

Sitten suunnattiin ihan mahtipaikkaan, eli tivoliin! Täällä päin pyörii tosi paljon kiertäviä tivoleja, jotka on viis kertaa isompii ku särkkis ja lintsi yhteensä. Jokaseen laitteeseen maksettiin erikseen, joten alueelle pääsi shoppaileen ja ihmettelemään ihan ilmaseks. Mutta siis eihän me vaan siihen tyydytty. Ekana suunnattiin hurjimpaan ja hulluimpaan laitteeseen mis oon ikinä käyny! Se oli ihan pimee! Syöksyttiin, kieputtiin ja pyörittiin ilmas varmaan 10 minuuttii, vedet vaa valu silmistä. Mahto olla vieres istuneel ranskankielisel pojal hauskaa ku mä kiljuin koko ajan vieres "voi vittu voi vittu voi vittu voi vittu voi vittu!!" ja "ääääää ei enää iiiiiiiiks apuaaaaa!"

Se oli ihan hullua ja ihan sika hauskaa!

Käytiin yhteensä kolmessa laitteessa: tossa täysin pimeessä vemputtimessa, jättimäises keinukarusellis ...

... ja pimeen tultua maailmanpyöräs.

Koko puisto näytti ihan mielettömän upeelta pimeellä!
Tässä vähän epätarkka kuva puiston toisesta puolesta. (t. haaveileejärkkäristä.com)

Ja tietysti huvipuistoissa täytyy tehdä nää pakolliset jutut:

Ja tässä saalis:


Sunnuntaina nukuttiin taas pitkään ja lähettiin hiippaileen keskustaan ja mä hyppäsin junaan. Oli ihan älyttömän kiva viikonloppu, kiitos kaikille ihanille tytöille ja tapahtumarikkaalle Luxembourgille! Kolmen päivän visiitin aikana koettiin mm belgialainen polttariporukka, prostituoidut, bussionnettomuus ja leffakuvaukset. Paljon mahtuu piskuiseen valtioon.

Eilen alkoi taas arki, eli kuudelta ylös, muksut hereille ja leipäboksit kuntoon ja kouluun marssiminen. Pyykin pesua, imurointia, datausta ja ylipitkät päikkärit. Illalla oli uintitreenit ja yritin kovin opetella reittiä ulkoa, että voin tulevaisuudessa viedä lapset polskuttelemaan ihan itekseni. Tänää uusiks. Illalla I lähti vanhempainiltaan ja mä jäin rättiväsyneiden ja kiuttelevien kullanmurujen kans tappelemaan iltaruoasta ja nukkumaan menosta. Ei muuten menty nukkumaan kauheen iloisissa väleissä. Mutta onneks aamulla oltiin jo kavereita ja kouluunmeno sujui mutkitta. Tänää ois tarkotuksena vielä viedä muksut uimaan ja suunnata S:n kaa tsekkaamaan Step Up kolmonen. Löydettiin Düssiksestä leffateatteri, joka näyttää elokuvat tekstitytksellä, eli ei dupattuna. Gott sei dank!

Terkkuja (vähän myöhässä tosin) aurinkoisesta ja lämpimästä Luxembourgista! Täällä bratwurstimaassa sataa vettä -.-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

May kiittää kommentoinnistasi :)