tiistai 31. elokuuta 2010

Eka koulupäivä EVER

Tänään alkoi koulu! Meillä Suomessa se tarkoittaa sitä, että haetaan pankista reppu, ostetaan uusi tarravihko ja krepataan hiukset. Täällä se tarkoittaa lahjoja, juhlia, onnitteluja, kyyneleitä ja materiaa. Sakssa kaikki koulutarvikkeet vahaliiduista koulukirjoihin hankitaan itse. Lapset painaa kouluun jättimäiset Scout -reput selässään joka päivä. Kaksosilla siis alkoi tänään koulu ja se tiesi ennennäkemätöntä hulabaloota!

Ensin mentiin kirkkoon, kun oltiin aamu tällätty ja kuvattu. Sitten mentiin koululle ja vanhemmilla oppilailla oli esityksiä ja muuta kivaa pienemmille. Sitten lapset juhlallisesti siirtyivät luokkiin yhdeksi oppitunniksi vanhempien ( ja maYn) räpsiessä kuvia ja kyynelehtiessä. Mutta suurin juttu täällä on Schultüte. Se on mitä mielikuvituksillisimmin koristeltu jättitötterö, jonka sisällä on karkkia ja muita pieniä (tai suurempia) lahjoja koulutielle. Tässä A:n ikioma Schultüte:


Tötteröitä voi ostaa valmiina, mutta hullutus on mennyt niin pitkälle että äideille järjestetään jopa kursseja asian tiimoilta. Koulun pihassa näkyikin vaikka minkäläisiä virityksiä. Teemoina oli mm. tytöillä merenneidot, ballerinat, kukkaset tai hevoset. Pojilta löytyi mm. merirosvoja, jalkapalloa, robottia ja autoja.

Eikä tietysti sisaruksia tule unohtaa. Kuvassa kaikkien lasten tütet, keskellä L:n tötsä, joka on vähän pienempi kuin päivänsankareilla, ns. sisarustüte. Kaksosetkin saivat omansa kun esikoinen aloitti koulutien.


Koululla oli esityksiä, mm. kolmosluokkalaisten räp pienimmille.





Sillä aikaa kun tuoreet ykköset olivat ekalla, ja päivän ainoalla oppitunnillaan, nelosluokkalaisten, eli koulun vanhimpien vanhemmat tarjoilivat juniorien vanhemmille kahvia ja kakkuja. Päivän päätyttyä käytiin vielä syömässä. Meitä mukana oli vanhemmat, kaikki muksut, I:n ystävätär, Oma ja V, Taata ja tietysti minä. Tässä on päivän mittaan käynyt ystäviä kahvilla ja naapurit tuomassa lahjoja. Ja meillä siis on erittäin pienet häppeningit; jossain perheissä saatetaan pitää 80 vieraan juhlia. Siis sen kunniaksi, että lapsella alkaa koulu.
Meidän ekaluokkalaiset jännittyneinä aamulla ennen kirkkoon menoa:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

May kiittää kommentoinnistasi :)