lauantai 2. heinäkuuta 2011

Alla finskarna säger det.

Täällä ollaan, idän sydämessä! Lähdin eilen aamulla aikaisin kauhean ukkosmyrskyn saattelemana bussilla kohti Savonlinnaa. Loppumatka kului autolla. Kauaa en ehtiny hengähtää, kun piti jo rynnätä hikisen bussimatkan jälkeen suihkuun, ja yrittää tehdä itsestään ihmisen näköinen. Nopeasti kyllä juoksin näyttelyn läpi, ennenkuin aloitin tälläämisen. Jaa mihin sitä sitten pakkeloitiin? No sellanen pikkujuttu, kun Savonlinnan oopperajuhlien ensi-ilta! En ollu pysyä housuissani kun kuulin mikä on illan suunnitelma. Esitys oli Don Giovanni, ja ihan mieletön sellanen! Oltiin paikalla hyvissä ajoin, juotiin skumppaa, selvittiin toimittajalauman hyökkäyksestä (siis muahan ne tosiaan metsästi ;D) ja juteltiin miljoonien tuttujen kanssa. Nimiä mainitsematta mutkin esiteltiin parille aika nimekkäälle henkilölle :S Sitten kun asettauduttiin katsomoon, huomasin, kuinka yhen penkkirivin päähän musta parkkeerasi puolisonsa kanssa Suomen legendaarisin iltapukusuunnittelija. Perusperjantai siis. Mä oon ollu ainoastaan kerran kuuntelemassa oopperaa, mutta se ei ollut kokonainen ooppera, vaan osia tunnetuimmista. Joten näin nyt ekaa kertaa ihan koko esityksen. Ja oli kyllä ihan mieletön! Ja italiaksi, mutta onneksi lavan päällä meni tekstitys suomeksi ja englanniksi. Osa meijän poruksasta jäi kutsuvierasjatkoille, ja osa lähti kotiin. Kurvattiin Heselle syömään kunnon mätöt. Söin ruisaterian, AHH mitä herkkua mäkkärin mössöjen jälkeen. Tänään sitten nousin kasin jälkeen ja valmistauduin ekaan työpäivään.

Päällä oli tää setti, vähän eri koruilla ja tukalla:
Photobucket

Olen siis taidekartanolla töissä, ja tänään oli eka kunnon duunipäivä. Sain aamulla perehdytyksen kaikkeen, kassakoneista taitelijan näkemykseen näyttelystä. Eli kun vielä oon tällänen huippuaamuihminen, niin aikamoinen määrä informaatiota tuli lyhyessä ajassa ja vielä semi-aikaisin. Mutta kyllä se päivä siinä meni. Ainoa pikkupaniikin poikanen iski, kun näyttelyyn marssi ruotsalaisia vieraita. Meillä on siis nimikyltit, jossa on liput kielistä, joita puhumme. MaY:llä tässä kyltissä komeilee neljä lippua; suomen lisäksi englanti, RUOTSI ja saksa. Köh, ihan hyvin se lopulta meni, mutta tää ilta on menny vähän sanastoa kerratessa. Eikä lauserakenteista oo hajuakaan, mutta käytän sujuvasti saksankielen vastaavaa. Ja selitin kyllä ko. herrallekin, että vähän nyt tökkii, kun on toi saksa vielä niin kovin päällä. Mut jos tossa kyltissä se länsinaapurin lippu nyt sitten komeilee, niin sitähän sitten perhana puhutaan. Herran mukaan kaikki suomalaiset sanovat samalla tavalla, kun sanoin, että jag talar bara lite svenska. No, eipä sitä opi ku puhumalla.

En muuten nyt mainitse teksteissä itse taiteilijaa, tai hänen perhettään tai vieraitaan sen kummemmin, sillä haluan kunnioittaa ja varjella heidän yksityisyyttään. Elän asun kuitenkin heidän talossaan ja perheessään nyt 24/7, joten tuskinpa kukaan haluaa olla "lehdistövalmiudessa" ympäri vuorokauden. Niinpä katson parhaaksi höpötellä täällä "oli kiva duunipäivä, illalla kävin lenkillä" -tyyliin. Päivän asuja voin toki kuvailla, mutta ensi viikosta lähtien aletaan pitää "firman" paitoja, huiveja, ja koruja työasuina, joten eipä siitä kauhean monipuolisia viritelmiä saa. Paitti niistä huiveista tänään sommittelin jo mitä erikoisimpia turbaaniviritelmiä. Mutta siis pointti oli se, että sen vuoksi, että työnantajani ovat tunnettuja julkisuuden henkilöitä, en heitä mainitse sen kummemmin. Se on tietty sitten eri juttu, jos on jotain tapahtumaa sun muuta, mistä sitten voin laitella kuvia ja muuta kivaa :)

Mä tein muuten torstaisella iltatorikierroksella mahtavia löytöjä. Tälläsiä kavereita lähti mukaan:

Ihana korkeavyötäröinen kukkahame. Aika psyke Laura Ashley -setti ton topin kanssa :D en aatellu kyllä pitää ihan noin.

Photobucket

Photobucket

Sitten löyty kans korkeavyötäröinen hame, joka tosin osoittautui aivan liian suureksi, vaikka lapussa lukeekin, että se on vero modan 36.

Photobucket

Eli se ei istu noin hyvin, lavasti kauheen ovelasti kuvaustilanteeseen kaverin istumaan.

Sitten samaisen tytön rekeiltä pongasin myös syys-talvimekon.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Simmosta.:) Kukkahame on täälläkin mukana, joten se saattaa välillä vilahdella kuvissa. Sain muuten äskön loput tavarat purettua. Korut sommittelin taiteellisesti takan reunalla kököttävien Pentikin porojen sarviin. Lisäksi hain lautasen keittiöstä ja laitoin sillekin korviksia näytille. Kaulakorut on vielkin ilosena solmuna muumi-rasiassa.

Nyt ois tarkotus lähtee tohon uudistettuun rantapaviljonkiin johki bileisiin. Kaikki muut tais lähteeki jo, mut mun täytyy viel vaihtaa vaatteet ja venata tota yhtä neitoa uimasta. Mutta siis galleria on auki viikon jokaisena päivänä, joten näiden viikkojen aikana saattaa tapahtua ihme ja mä voin pystyä muuttamaan vuorokausirytmini normaalin ihmisen rytmiksi normaaleine heräämis- ja nukkumaanmenoaikoineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

May kiittää kommentoinnistasi :)