sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Linssilude

Laitoin tän ajastukseen sunnuntai aamupäiväks, mut selvästikä blogger ei halunnu halunnu tehä yhteistyötä. Joten vähän myöhässä:


Tossa perjantai-iltapäivänä meikkaillessa tuli idea, että miksen tekis juttua silmälaseista! Itse olen rillejä kantanut jo lähes kaheksan vuotta, joista nelisen vuotta on kulunut piilarien siivittämä. Sain siis ensimmäiset silmälasini ollessani kuudennella luokalla, ja rehellisesti sanottunu olin kankkuloista todella innoissani. Osasin odottaa rillejä, koska molemmilla vanhemmillani sekä vanhemmalla siskollani on likinäkö. Eiks se o se ku ei nää kauas? No siis meil on kaikil se. Valitsin ekoiksi kehyksiksi neutraalit, kivat merkkilasit.

Lentopalloharrastuksen ansiosta rillit joutuivat kestämään erittäin kovaa kohtelua. Vähintään kerran viikossa sangat vääntyilivät, linssit putoilivat ynnä muuta mukavaa. Ja tietysti väänsin sangat vain itse paikoilleen ja ryntäsin uuden pallon perään :D sain ekat piilarit noin 13 vuotiaana, lentopallon vuoksi, mutta en vain tottunut niihin, enkä oikeastaan edes tykännyt niistä. Koitin ettiä kuvia vanhoista laseista, mutta valitettavasti tältä koneelta ei löydy niin vanhoja kuvia, ja muistikulla on vain pari kuvaa, mutten jaksa (lue: osaa) alkaa muokkailemaan niitä niin että vain oma pärstä näkyisi. Toiset kehykseni olivat myöskin tosi kivat, tummansinisankaiset. Niistä rilleistä sain alkuun aivan jäätävät pää- ja silmäsäryt! Multa on vaihdettu linssit miljoona kertaa vahvempiin, mutta tämä yksi vaihdos on jäänyt jotenki elävästi mieleen. Mutta siitäkin selvittiin, vaikka aluksi sitä vähän epäilinkin.

Nykyisistä kavereista onkin jo sitten enemmän kuvia. Nää kehykset hankin ..hmmm apua, viime keväänä? :D en mä enää ees muista.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Tykkään hirveesti noista kehyksistä. Valitsin suht nopeaan (normaalisti päätös saattaa kestää tunteja, kerran ehti koko optikkoliikekin mennä kiinni) iskän ja maailman ihanimman optikon T:n avustuksella. Okei iskä sano että kaikki lasit sopii mulle, mutta kuten sanoin mun optikko Suomessa on maailman paras ja ihanin ja kaikkee, ja se löysi aika nappivalinnan. :) Halusin vähän näyttävämmät yksilöt. Haaveissa tietty ois, että olis monet kehykset ja aurinkolasit, jotka sisältäis vahvuudet, mutta mun näkö muuttuu (huononee) aika kovaa vauhtia, joten se ei ehkä ois kauheen kannattavaa.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Parasta piilarien saamisessa oli, että pystyy käyttään aurinkolaseja! Muistan vieläkin sen hetken ku käytiin S:n kans ostaan mul ekat aurinkolasit, ja sit ku poistuttiin kauppakeskuksesta, löin ne heti päähän. Nykysin en mee mihinkä ilman arskoja, koska jo pilvinen, mutta kirkas sää mun silmät vuotamaan. Varsinki autoo ajaessa tummat lasit on kultaaki kalliimmat.

Se, kun ensikerran saa piilarit kunnolla silmiinsä, on aika taianomainen hetki. Mun eka reaktio oli; mä oon saanu näköni takaisin! Näkee sivuille, ylös ja alas ihan loistavasti. Mutta kuukausilinssien käyttäjä liika piilarien käyttö ärsyttää silmiä ja tekee olon aika sietämättömäksi. Monelle on tullut yllärinä että mul onki lasit, kun on nähny ekan kerran kankkulat nenällä, kun on tottunut lasittomaan naamaan :) Aina kiva ylläri :P



Photobucket

Rilleillä pystyy vaihtaan lookkia aika hyvin, ja piilarien/rillien kombo tuo kivaa vaihtelua asuihin. Välillä myös silmien meikittömyyttä pystyy kätevästi hämäämään paksusankaisilla silmälaseilla.Vaikka onhan silmälaseissa paljon huonojakin puolia. Eniten ärsyttää juuri se, ettei voi laittaa aurinkolaseja ja sitten joutuu siristelemään päänsä kipeäksi. Myöskään sateella lasit eivät ole kauhean kätevät. Ja yksi ärsyttävimmistä seiskoista on ehdottomasti huurustuminen. Pakkasesta kun tulee sisälle, on näkökyvytön pari seuraavaa minuuttia. Myöskää pakkasella ei voi suojata kasvoja vaatteilla, sillä hengittäessä kankkulat menee auttamattoman huuruun. Ja tietty lasit on jossain tilanteissa kokoajan "tiellä." Nomutta, siksihän on piilarit! Kyllä mä taidan nykyisin käyttää vähän enemmän piilareita kuin silmälaseja, vaikka nytkin on pari päivää ollu lasit naamalla. Välillä tulee sellasia kausia ku ei innosta tunkee mitään muovin kappaloita silmämuniin. Vois taas pitkästä aikaa rakentaa ilta-asunki rillien ympärille. Jotenki on hauska mennä baariin lasit päässä :)


Photobucket

Photobucket
"sä näytät melkein fiksulta lasit päässä! ja paljon vanhemmalta!"

Photobucket



Tää naama huitelee laseineen päivineen tällähetkellä Bonnissa. Toivottavasti ehjänä, ja kohta kotimatkaa alotellen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

May kiittää kommentoinnistasi :)